In schaduw van mogelijk debuut Sagan stelt Giro-organisatie straks grote ronde met zware derde week voor
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Zware bergritten moeten het verschil maken in derde week van de Giro

In schaduw van mogelijk debuut Sagan stelt Giro-organisatie straks grote ronde met zware derde week voor
Foto: © photonews

De dag waarop de volgende editie van de Ronde van Italië wordt voorgesteld, is eindelijk aangebroken. Zullen op de presentatie zeker aanwezig zijn: Richard Carapaz en... Peter Sagan. Wellicht komt die laatste voor het eerst aan de start. Voorts zijn we ook benieuwd naar het parcours.

Het zou groot nieuws zijn als Sagan inderdaad zijn debuut gaat maken in de Giro. Al is het toch ook interessant om te zien wat voor een wedstrijd het gaat worden. Er deden al allerlei geruchten de ronde over het parcours. Wat al vaststaat, is dat de Grande Partenze zal doorgaan in Boedapest en het peloton na drie dagen door Hongarije naar Siciilië trekt.

OPNIEUW DE ETNA?

Er wordt geopperd dat de aankomst van de zesde etappe wel eens zou kunnen liggen op de legendarische Etna. Nadien zou het richting Adriatische kust gaan. Na de tweede en laatste rustdag begint men dan aan de derde week. Daar zou het zwaartepunt van deze Giro komen te liggen.

Drie van de zes laatste etappes zouden gecatalogeerd worden als zware bergritten. Mogelijk wordt het klassement beslecht op Franse bodem met een voorlaatste rit die aankomt in Sestrières. We zullen gauw weten wat er nu juist van aan is, met de officiële voorstelling in het vizier.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

29/08/2020 - 20/09/2020 Tour de France
27/09/2020 WK
29/09/2020 - 03/10/2020 BinckBank Tour
30/09/2020 Waalse pijl
03/10/2020 - 25/10/2020 Giro

Nieuwste reacties