Lotto Soudal heeft Giroparcours al doorgelicht: "Spannend tot het einde" en "Acht tot negen sprinterskansen"

Lotto Soudal heeft Giroparcours al doorgelicht: "Spannend tot het einde" en "Acht tot negen sprinterskansen"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Alle ploegen hebben de voorstelling van het parcours van de volgende Giro uiteraard met veel aandacht gevolgd. Ook zo bij Lotto Soudal. Sportdirecteur Frederik Willems heeft zich al een goed beeld kunnen vormen en verwacht dat het boeiend zal zijn tot het einde.

"Het lijkt erop dat het parcours voor de Giro 2020 zal leiden tot een open koers, zeker in de eerste twee weken. Het begint met een tijdrit van negen kilometer in Boedapest. Het zal dus moeilijk zijn voor sprinters om de roze trui te nemen tijdens de twee potentiële sprintersetappes in Hongarije", laat Willems optekenen op de Facebookpagina van Lotto Soudal.

NAAR SICILIË ZONDER RUSTDAG

Na die eerste drie dagen komt die abrupte verhuis eraan. "De renners trekken dan naar Sicilië zonder rustdag, wat het een beetje moeilijk maakt voor hen. Gelukkig zijn de ritten in de eerste week niet lang. In het midden van de koers is er heuvelachtig terrein." 

Pas daarna is het aan de klassementsmannen. "Het gevecht voor het klassement zal gehouden worden in de laatste week. Er zijn niet zoveel aankomsten bergop, dat zal het spannend maken tot het einde. Ik denk dat er in totaal acht tot negen sprinterskansen zijn." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties