Merckx hoopt Evenepoel in 2020 al in grote ronde te zien
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 15 reacties

Merckx meent dat Evenepoel klaar is voor het grootste werk

Merckx hoopt Evenepoel in 2020 al in grote ronde te zien
Foto: © photonews

Het wielerjaar 2019 is veel meer geworden dan Remco Evenepoel had kunnen dromen. Zijn hoogtepunten worden nog eens besproken door Victor Campenaerts en Eddy Merckx. Die laatste ziet Evenepoel graag zo snel mogelijk in een grote ronde bezig.

Campenaerts kwam Evenepoel zelf regelmatig tegen in de koersen. Al was Campi na het zien van de Ronde van Romandië niet zo onder de indruk van de neprof, zo laat hij weten in HLN. "In de Hammer Series moest ik dat beeld al bijstellen. In de Ronde van België wist ik al genoeg. In de rit naar Zottegem reed hij zo verschroeiend hard dat het zwart werd voor mijn ogen."

Ik wist dat Remco een grote motor had 

Voor Eddy Merckx, onlangs nog in het ziekenhuis na een val tijdens een fietstocht, bleef de zege in San Sebastián bij. "Ik wist dat Remco een grote motor had. Om als negentienjarige San Sebastián te winnen, moet je talent hebben. Het klopt dat veel renners uit de Tour kwamen en vermoeid waren. Toch heeft hij die dag voor mij aangetoond dat hij klaar is voor het grote werk."

De volgende jaren gaan we ontdekken of Evenepoel het ook kan waarmaken in zijn geliefde type wedstrijd, de grote ronden. "Voor mij mag hij eigenlijk volgend jaar al een grote ronde rijden", zegt Eddy Merckx.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties