Mettepenningen dolgelukkig na superstart van zijn team: "Niet onze schuld dat Van der Poel er niet bij is"

Mettepenningen dolgelukkig na superstart van zijn team: "Niet onze schuld dat Van der Poel er niet bij is"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Nadat het jaren aan een stuk ereplaatsen bij mekaar schrapen was door de dominantie van Van der Poel en Van Aert, ziet Jurgen Mettepenningen dit seizoen zijn veldrijders met de pluimen gaan lopen. Uiteraard geeft dat de ploegmanager een goed gevoel.

Het succes van Pauwels Sauzen-Bingoal doet hem deugd. Is Jurgen Mettepenningen nu de gelukkigste man in de cross? "Dat zou weleens kunnen", zegt hij zelf in Gazet van Antwerpen. "Van de negen crossen die op tv zijn uitgezonden, hebben we er acht gewonnen. Met drie verschillende renners."

HISTORISCH UNICUM

Dat zijn inderdaad cijfers die gezien mogen worden. Enkel in de Superprestige in Boom kon Telenet-Baloise toch een keertje vieren. Voorts was het al Pauwels Sauzen-Bingoal wat de klok sloeg. "Een historisch unicum. We zijn niet eens eind oktober."

Wat wel vaak gezegd wordt: dat het allemaal wat pittiger zou mogen in de hedendaagse cross. Dat een Iserbyt en een Vanthourenhout ondanks hun vermogen op de fiets niet die echte uitstraling hebben. De absolute klasse ontbreekt om het publiek te begeesteren. "Het is niet onze schuld dat Van der Poel er niet bij is", haalt Mettepenningen aan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties