Peter Sagan bevestigt zijn 'groot nieuws': "Italië heeft een speciaal plekje in mijn hart"

Peter Sagan bevestigt zijn 'groot nieuws': "Italië heeft een speciaal plekje in mijn hart"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Peter Sagan had al laten weten dat hij 'groot nieuws' zou aankondigen. Wat dat zou zijn, was nu niet meteen een goed bewaard geheim. En de hardnekkige vermoedens blijken te kloppen: Peter Sagan gaat in 2020 meedoen aan de Ronde van Italië.

Sagan bevestigt het in een persbericht. "Italië heeft een speciaal plekje in mijn hart. Het is het land waar ik mijn eerste wereldtitel behaalde in 2008 en waar ik meerdere van mijn opleidingsjaren gespendeerd heb. Ik denk niet dat er een renner is die er niet van droomt om deel te nemen aan de Corsa Rosa, één van de mooiste en meest uitdagende koersen ter wereld."

DICHT BIJ SLOVAKIJE

Op de dag dat het parcours wordt voorgesteld, kan Sagan het ook bekendmaken. "Ik ben blij aan te kondigen dat ik op 9 mei aan de start zal staan in Boedapest. Doordat de Grande Partenza en de eerste drie ritten in Hongarije plaatsvinden, krijg ik de kans om dicht bij Slovakije te koersen. Ik ben zeker dat ik de aanmoedigingen van de Slovaakse fans zal horen."

Dat de drievoudig wereldkampioen aan de start van de Giro verschijnt, betekent niet dat hij de Tour overslaat. Het uithangbord van Bora-Hansgrohe gaat wel degelijk ook de Tour rijden, maar laat wel de Ronde van Californië aan zich voorbijgaan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties