Wanty-Gobert wint het pleit in duel met Corendon-Circus

Wanty-Gobert het tweede beste procontinentale team

Wanty-Gobert wint het pleit in duel met Corendon-Circus
Foto: © photonews

Het gaf echt wel wat extra cachet aan het seizoenseinde, die strijd tussen Wanty-Gobert en Corendon-Circus om de tweede plaats bij de procontinentale ploegen op de ranking. Het zijn de troepen van Hilaire Van der Schueren die het in extremis gehaald hebben.

Door in blok zo uitzonderlijk goed te presteren in de Memorial Rik Van Steenbergen was Corendon-Circus voor het eerst dit seizoen over Wanty-Gobert gewipt. Daardoor moest Wanty in de laatste koersen van het jaar nog alles op alles zetten om die tweede plaats weer in te nemen. Het is daar ook in geslaagd.

WANTY NAAR ALLE GROTE EENDAGSKOERSEN

Team Direct Energie bleef wel buiten schot en krijgt als beste procontinentale team automatisch startrecht in alle WorldTour-koersen. Wanty-Gobert is verzekerd van deelname in alle grote eendagskoersen. Het enige wat nog roet in het eten kan gooien, is dat er meer dan achttien WorldTour-licenties zouden uitgedeeld worden.

Voor het Corendon-Circus van Mathieu van der Poel is het alleszins meer dan duidelijk: het zal ook in 2020 op wildcards moeten rekenen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

21/10/2021 Ardooie
23/10/2021 Ruddervoorde
24/10/2021 Zonhoven
30/10/2021 Mol
31/10/2021 Overijse

Nieuwste reacties