Cavendish draait de klok terug en houdt zo Viviani binnen schot: "Misschien op de weg opnieuw tegen mekaar sprinten"

Cavendish draait de klok terug en houdt zo Viviani binnen schot: "Misschien op de weg opnieuw tegen mekaar sprinten"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wissel van de macht in de Zesdaagse van Londen: de Fransen Coquard en Grondin zijn uit de top drie gedonderd, Viviani en Consonni hebben de macht over genomen. Al gaf Cavendish Viviani wel lik op stuk in de afvalling. Het is nog lang niet beslist.

Het leek wel een duel van enkele jaren geleden op weg: Cavendish vs Viviani in de afvallingskoers. Met zijn tweetjes bleven ze over. Viviani zat aan de binnenkant en leek in de laatste bocht het voordeel te genieten. Aangevuurd door het thuispubliek ging Cavendish er nog over met een ferme spurt.

Cavendish en Doull wonnen dus met 30 punten de afvallingskoers. Viviani en Consonni verzamelden 25 punten. De Nederlanders Havik en Stroetinga raapten eenheden. "Het is nooit goed om van Cav te verliezen... Misschien kunnen we op de weg opnieuw tegen mekaar sprinten", reageerde Viviani achteraf.

In de totaalstand heeft het duo Consonni/Viviani wel reden om te lachen. Het heeft met 247 punten de leidersplaats in handen. Cavendish en Doull zijn de eerste achtervolgers en tellen 235 punten. Havik en Stroetinga komen met 230 punten ook meedoen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties