Erwin Vervecken in zijn nopjes met nieuwe en zware cross: "Meteen 600 meter klimmen"

Erwin Vervecken in zijn nopjes met nieuwe en zware cross: "Meteen 600 meter klimmen"
Foto: © photonews

Zaterdag staat er toch iets speciaal op het programma in veldritland. De crossers trekken dan naar Beringen, waar wie goed bergop kan rijden spek naar zijn bek krijgt. Organisator Erwin Vervecken is in zijn nopjes en denkt dat dit wel een blijvertje is.

"Dit is een speeltuin", zegt een opgetogen Vervecken bij Sporza. "Deze mijnterril trekt al jaren mountainbikers aan, maar dit terrein leent zich ook perfect voor een cross. De locatie en het parcours zijn uniek. De langste beklimmingen op omlopen zoals die van Namen,  Gavere en Overijse zijn 250 meter lang. Hier moet je meteen 600 meter klimmen, dat vind je nergens anders."

UNIEKE SETTING

De veldrijders gaan dat dus echt wel voelen. "Na enkele rondjes gaat dit zeker in de kleren kruipen." Voor Vervecken zelf was het alvast leuk om dit op poten te zetten. "Ik heb de voorbije jaren al veel crossen mogen ontwerpen, maar door de unieke setting en het parcours dat aantrekkelijk is voor renners en publiek heeft dit potentieel om snel een topper te worden." 

Er zijn ook nog andere pluspunten. "Het is bovendien eindelijk nog eens een parcours voor specialisten. En anders dan bij het ter ziele gegane Francorchamps ligt dit parcours in dé crossregio bij uitstek. Een nieuwe cross is altijd welkom, want 95% van de crossen kennen de mensen al. Renners en publiek snakken wel naar iets nieuw."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties