Jaar van de doorbraak beloond met contractverlenging: ploegmaat van Vanmarcke tekent bij

Jaar van de doorbraak beloond met contractverlenging: ploegmaat van Vanmarcke tekent bij
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Eén van de aangename verrassingen uit het voorbije wegseizoen zat bij de ploeg van Sep Vanmarcke. Hugh Carty is echt wel een naam geworden om in de gaten te houden wanneer het bergop gaat. De Brit blijft nog enkele jaren aan boord bij Education First.

De vorige jaren presteerde Carthy vooral in kleinere koersen en het Amerikaanse circuit. Dan zette hij in 2019 wel een ferme stap vooruit. Dat begon al in de Giro met een elfde plaats in het eindklassement. Hij werd later bergkoning in de Ronde van Zwitserland en boekte daar ook een etappezege.

Carthy heeft nu bijgetekend tot 2021. Heeft het voorbije jaar een ander mens van hem gemaakt? "Ik dacht dat ik niet zoveel veranderd was, maar als  ik eens naar huis kon en mijn familie en vrienden zag, begon ik het te beseffen. Als je dan terugkeert naar Europa, vergeet je dat wel allemaal en wil je gewoon opnieuw koersen."

RITZEGE IN ZWITSERLAND SLEUTELMOMENT

De ritzege in Zwitserland lijkt een sleutelmoment te zijn in zijn carrière. "Mijn eerste WorldTour-koers winnen, dat is één van de momenten die er bovenuit steken. Er zijn veel leuke momenten die daartoe geleid hebben. De ploeg heeft me daar de steun en het geloof gegeven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties