Analyse Waarom Peter Sagan net nu voor de Giro kiest
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 2 reacties

Spelen en WK geen doel en dus kan de Giro perfect voor Peter Sagan

Waarom Peter Sagan net nu voor de Giro kiest
Foto: © photonews

Ze zijn er bij de organisatie van de Giro dan toch in geslaagd hun grote wens te vervullen: Peter Sagan eens aan de start krijgen. Zeker de laatste jaren zat het er wel aan te komen, maar Bora kan hem niet missen in de Tour. Sagan gaat nu beide grote ronden rijden.

Waarom Sagan net in 2020 de Giro gaat rijden? Er zijn wel enkele redenen. Ten eerste is er zijn record aantal puntentruien dat hij in de Tour wist te verzamelen. Vanuit commercieel standpunt kan Bora-Hansgrohe het zich niet permitteren om de Tour te rijden zonder de grootste ster uit het wielrennen. Maar moest hij nu toch eens een keertje naast de groene trui grijpen, dan is dat nog geen al te grote ramp.

Sagan is dus de eerste die we mogen noteren voor Giro én Tour in 2020. Het heeft er ook mee te maken dat een aantal potentiële andere doelen wegvallen. Het is een olympisch jaar en als het op de Spelen nu een puncherskoers was geweest, hadden de kaarten toch wel anders gelegen. Maar in principe zijn de klimmers aan zet in Tokio.

NIET WAKKER LIGGEN VAN WK

Hetzelfde overigens voor het WK in het Zwitserse Martigny. Van een vierde wereldtitel hoeft Sagan voorlopig niet wakker te liggen. Ook niet van een specifieke aanloop en voorbereiding naar zo'n kampioenschap toe. Dat laat ruimte voor andere dingen.

Daarnaast haalt hij zelf de start van de Giro in Hongarije aan, een land dat grenst aan... Slovakije. Veel kansen om grote wedstrijden dicht bij huis te rijden, krijgt Sagan niet als profrenner. Het zal niet de belangrijkste reden zijn voor zijn keuze, maar het kan in het achterhoofd wel ergens meegespeeld hebben.

OPVULLING PALMARES

Er is ook gewoon het sportieve aspect: het opvullen van zijn palmares kan Sagan nog doen in de Giro. Naast al jaren te triomferen in de Ronde van Frankrijk zit hij ook in de Vuelta al aan vier ritzeges. Nu nog winnen in Italië en dan kan Sagan opnieuw een stukje geschiedenis schrijven door ritwinnaar te worden in de drie grote ronden.

Het moment, de omstandigheden en de motivatie zijn dus daar om eindelijk effectief naar de Giro te trekken. Al is er ook een bedenking te maken: door het opschuiven van de Tour op de kalender wegens het plaatsvinden van de Spelen zit er minder dan een maand tussen de eerste twee grote ronden van het jaar. Of er nog velen in het spoor van Sagan zullen treden om in 2020 Giro én Tour te betwisten, is twijfelachtig.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

29/08/2020 - 20/09/2020 Tour de France
27/09/2020 WK
29/09/2020 - 03/10/2020 BinckBank Tour
30/09/2020 Waalse pijl
03/10/2020 - 25/10/2020 Giro

Nieuwste reacties