Zico Waeytens: fiets aan de haak en zoekt zijn heil nu in andere sport

Dennis Rosiers
| 9 reacties
Zico Waeytens: fiets aan de haak en zoekt zijn heil nu in andere sport
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Gisteren maakte Zico Waeytens het nieuws bekend dat hij het wielrennen op 28-jarige leeftijd voor bekeken hield. Vandaag werd bekend wat hij in de toekomst wil doen: boksen. En dit op competitief niveau.

Gisteren maakte Waeytens bekend dat hij op fietspensioen ging (lees er hier alles over). In een zwart gat zal de (oud-)renner vermoedelijk niet vallen. Vandaag maakte hij namelijk bekend wat hij in de toekomst wil gaan doen: "Ik wil gaan boksen. Niet zomaar voor de fun, maar echt kampen in competitie", vertelt Waeytens aan GvA.

Waeytens kampte vaker dan hem lief was met blessures. "Ik was het beu dat ik omwille van blessures niet kon tonen wat ik echt kon op de fiets. Ik speelde al een langere tijd met de gedachte om ermee te stoppen."

Ondertussen is hij al begonnen met de bokstrainingen, bij de coach van Delfine Persoon. Waeytens is ambitieus, maar blijft realistisch. "Ik zal geen profbokser meer worden op mijn 28ste, maar het is echt wel de bedoeling om in de ring te gaan staan. Op de fiets was ik van niemand bang, dus ook in de boksring zal ik van niemand schrik hebben", besluit Waeytens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties