Feestje voor Telenet-Baloise in Beringen: Quinten Hermans blijft Belgische kampioen voor

Feestje voor Telenet-Baloise in Beringen: Quinten Hermans blijft Belgische kampioen voor
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Een zware klimkoers is wat de crossers in Beringen voor het eerst voor de wielen kregen en daar wisten de mannen van Telenet wel raad mee. Quinten Hermans boekte een fraaie overwinning. Met Toon Aerts op de tweede plaats was het feest voor de ploeg van Sven Nys compleet.

Iserbyt en Vanthourenhout namen Beringen niet op in hun kalender. Het was dus vooral uitkijken naar Toon Aerts en Tom Pidcock. Aerts kende door problemen met de schijfrem een matige start. De Belgische kampioen begon wel snel aan een inhaalrace.

FOUTJE EN FIETSWISSEL VOOR PIDCOCK

Er was wel al een vogel gaan vliegen in de persoon van Tom Pidcock, die zich in de openingsronde enorm gretig toonde. Telenet-Baloise kon wel rekenen op Quinten Hermans om met de Brit mee te gaan. De vele inspanningen van Pidcock werden overigens niet beloond, want in een bocht ging hij plots over zijn stuur en even later moest hij nog van fiets wisselen ook.

Hermans kon zo aan een solo beginnen. Pidcock kreeg dan weer het gezelschap van Aerts en Mein. Halfweg koers zat Hermans al in een comfortabele positie met een voorsprong van meer dan een halve minuut. Een versnelling van Pidcock op een klim was er te veel aan voor Mein: de veldrijder van Tarteletto moest passen.

ZEGE HERMANS KOMT NOOIT IN GEVAAR

De bonus van Hermans bleef schommelen rond de halve minuut. Nog meer goed nieuws kwam er voor Telenet toen Aerts Pidcock achterliet en een één-tweetje binnen handbereik leek. Zo draaide het ook uit: Hermans won,  met een ruime voorsprong op Aerts en Pidcock werd derde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties