Toon Aerts zag het in de openingsronde compleet mis gaan: "Ik hoorde vanalles kletteren"

Toon Aerts zag het in de openingsronde compleet mis gaan: "Ik hoorde vanalles kletteren"
Foto: © photonews

Een tweede plaats in een zware cross is mooi, maar Toon Aerts gaat op dit punt van zijn carrière overal voor de zege. Heel erg tevreden kon hij dus niet zijn, ook al omdat pech hem serieus parten speelde in de eerste ronde. Zo was het constant achter de feiten hollen.

Door mechanische pech kon Aerts bij de start van de cross niet op de voorste gelederen plaatsnemen. "Ik hoorde ineens vanalles kletteren aan mijn versnellingsapparaat. Blijkbaar moet er een stuk prikkeldraad op het parcours gelegen hebben en kwam dat in mijn achterwiel terecht. Zo was in de eerste ronde mijn cross al om zeep."

Het was niet evident om in de gegeven omstandigheden nog veel te ambiëren. "Ik moest diep in het krachtenarsenaal gaan om in de eerste ronde boven te komen. Toen ik de materiaalpost inging, zag ik dat ik ver teruggeslagen was. Op sommige plaatsen was het onmogelijk om op te schuiven."

Deze cross heeft veel weg van een mountainbikewedstrijd 

Toon Aerts

Nu is de term 'om zeep' wel lichtjes overdreven als er aan het einde van het verhaal nog een podiumplaats in zit. "Uiteindelijk kon ik toch naar de tweede plaats rijden." Vooraf was er veel te doen over de lastigheidsgraad. Wat denkt Aerts daarvan? "Deze cross heeft veel weg van een mountainbikewedstrijd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties