Verschillende redenen maken eerste zege van het seizoen speciaal voor Quinten Hermans: "Ik ga hier van genieten"

Verschillende redenen maken eerste zege van het seizoen speciaal voor Quinten Hermans: "Ik ga hier van genieten"

Vooraf werd al aangekondigd dat wie de zware cross in Beringen zou winnen een straffe kerel zou zijn. En zie daar: de naam van de winnaar is Quinten Hermans. Nochtans is het niet zo dat die de zeges aan mekaar rijgt. Dat het dan net in Beringen wel lukt, doet dubbel deugd.

De eerste overwinning van het seizoen is erg bijzonder voor Hermans. Ten eerste omdat hij een man van de streek is. "Het voelde echt speciaal in de laatste ronde. Het is fantastisch om dit voor eigen publiek te kunnen doen. Ik ben zelfs wat emotioneel."

Ik heb hier lang voor moeten werken 

Quinten Hermans

Wat ook meespeelt: Hermans is zeker geen veelwinnaar. Dan is dit wel eentje die kan tellen. "Ik koers al mijn hele leven tegen kleppers à la Mathieu van der Poel. Dan moet je echt wel de sterkste zijn om te kunnen winnen. Ik heb hier lang voor moeten werken." 

Bovendien vielen alle puzzelstukjes op de juiste plaats. Ondanks dat het niet het plan was om vroeg aan te vallen, viel de koers snel in de juiste plooi voor de renner van Telenet-Baloise. "Ik had me voorgenomen om rustig van start te gaan. Als je dan Pidcock ziet vlammen, moet je wel mee zijn. Alles viel op zijn plek. Ik ga hier van genieten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties