Worst spreekt mountainbikeskills aan in Beringen: "In voorlaatste ronde vol gegaan"

Worst spreekt mountainbikeskills aan in Beringen: "In voorlaatste ronde vol gegaan"
Foto: © photonews

Om in Beringen te kunnen winnen moesten de veldrijdsters zowel goed kunnen klimmen als erg behendig zijn. In dat laatste aspect van het veldrijden blinkt Annemarie Worst uit. Niet verwonderlijk dus dat zij als eerste over de streep reed.

Het viel op dat Worst niet voortvarend van start ging, zoals ze wel eens durft te doen. "Op een rondje als dit moet je met mekaar meerijden. Het was superzwaar. In de afdalingen was ik wel de sterkste. Ik heb een paar keer kunnen doortrekken om vervolgens mijn eigen tempo te rijden, maar dan kwamen ze elke keer terug. In de voorlaatste ronde ben ik vol gegaan en zo heb ik gewonnen."

Ik was misschien minder bang 

Annemarie Worst

Ook het mountainbike ligt haar nauw aan het hart en dat was deze keer ook een voordeel in het veld. "Ik heb wel al een aantal mountainbikewedstrijden op dit parcours gereden. Op de fiets is dat wel anders, maar ik was misschien minder bang en heb harder naar beneden gereden dan de andere dames." 

Worst is zeker tevreden over haar huidige niveau. "Het gaat goed. Ik hoop dat het zo nog lang kan doorgaan." Op naar onieuw een goede prestatie in Gavere dan maar? "Dat wordt wel pittig na vandaag, maar ik ga mijn best doen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties