Ook veldrijders zelf kijken met argwaan naar de hervorming: "World Series met Belgische en Nederlandse renners"

Ook veldrijders zelf kijken met argwaan naar de hervorming: "World Series met Belgische en Nederlandse renners"
Foto: © photonews

De nakende hervorming van de Wereldbeker blijft een 'hot topic' in veldritland. Sven Nys uitte zich al als een fervent tegenstander. In Beringen lieten zich ook actieve veldrijd(st)ers als Quinten Hermans, Tom Pidcock en Katie Compton uit over de plannen van de UCI.

Vooral de manier waarop de crossen aan een bepaald orgaan toegewezen worden, stuit Pidcock tegen de borst. "Het klinkt alsof ze de crossen verkopen aan de hoogste bieder en ik denk niet dat dat goed is", zegt de Brit aan VTM. "Ze nemen de koersen af van de organisatoren. Ik ken niet alle feiten, maar de mensen zijn niet onder de indruk." 

Er kan iets beter over nagedacht worden 

Quinten Hermans

En wat denkt Quinten Hermans ervan? "Ik zie dat toch niet echt zitten. Startgelden zijn voor ons inkomsten, maar voor veel jongens dient het voor onkosten om naar de cross te geraken. In crossen voor de Superprestige en de DVV Trofee is dat een zekerheid. In de Wereldbeker kun je wel eens in kosten komen te vallen als je niet bij de eerste dertig rijd. Dan schiet er niets meer over. Er kan iets beter over nagedacht worden."

Katie Compton denkt ook helemaal niet dat het tot internationalisering gaat leiden. "Ik hou er niet van. Het zijn te veel wedstrijden. Het gaat meer met Benelux-landen zijn en minder landen wereldwijd. Logistiek gezien kunnen we gewoon niet zoveel tijd doorbrengen in Europa. Het gaat een World Series worden met Belgische en Nederlandse renners. We moeten zien of het werkt of niet, maar ik denk dat het beter kan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties