Wout van Aert opteert na 'trauma' voor begeleiding van mental coach

Wout van Aert opteert na 'trauma' voor begeleiding van mental coach
Foto: © photonews

Een soort Wout van Aert 2.0 moet de Belgisch kampioen tijdrijden worden wanneer hij zijn comeback kan maken. Want er is werk aan na zijn val in de Tour. Uiteraard in de eerste plaats fysiek, maar ook mentaal. Van Aert meent zelf dat hij een trauma heeft opgelopen.

Het begon hem te dagen in de periode toen hij na zijn val voor het televisiescherm kroop. "Ik merkte dat als ik naar koersen keek, ik angstig werd als ze snel door de bocht gingen. Ik ging ervan uit dat ik geen problemen zou hebben na die val, maar blijkbaar is dat toch wel een trauma", laat Van Aert optekenen in De Zondag.

De renner van Jumbo-Visma werkt nu dan ook samen met mental coach Rudy Heylen. "Ik heb een lange tijd gedacht dat dat niet nodig was, maar ben nu toch al een paar keer geweest. Ik had dat beter al vroeger gedaan", vindt Van Aert nu zelfs.

HUIS VERKOPEN

Deze week kwam hij in het nieuws met de zaak tussen hem en Sniper Cycling voor de arbeidsrechtbank. Nick Nuyens eist een schadevergoeding van 1,1 miljoen euro voor de contractbreuk. "Als je dat op tafel moet leggen, moet je meteen je huis verkopen, een paar zelfs. Ik heb dat bedrag in al die jaren nooit verdiend en ben niet akkoord hoe de tegenpartij dit heeft berekend."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties