šŸŽ„ Protest breekt uit wanneer koploper van peloton tijdens koers door wagen omver wordt geknald

šŸŽ„ Protest breekt uit wanneer koploper van peloton tijdens koers door wagen omver wordt geknald
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het zou eigenlijk niet noodzakelijk mogen zijn, maar soms moeten agenten tijdens de koers ingrijpen om de veiligheid van de renners te verzekeren. Wat de gevolgen kunnen zijn wanneer dat niet gebeurt, is gebleken tijdens een wielerwedstrijd uit Braziliƫ.

Het zijn onthutsende beelden die naar buiten gekomen zijn uit de Ronde van Guarulhos, een wedstrijd uit Brazilië. Endrigo Da Rosa reed op kop van het peloton toen hij plots... omver werd gereden door een auto die er kwam aan gevlogen aan hoge snelheid.

Als bij wonder kwam de wielrenner er zonder veel schade vanaf. Wat opviel, is dat er weinig actie werd ondernomen door politieagenten na dit voorval. Achteraf bleek waarom: agenten die moesten instaan voor de veiligheid, werden door het lokale stadbestuur niet langer uitbetaald voor overuren.

Daar kopen de wielrenners natuurlijk ook weinig mee. Er brak meteen protest uit in het peloton. Alle fietsen werden neergelegd. De volgorde waarin de renners arriveerden aan de laatste passage aan de finish, werd de uitslag van de rit.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties