Het 'gewone leven' bevalt Marcel Kittel wel: "Wielrennen is een mooie sport, maar als prof is het een ander verhaal"

Het 'gewone leven' bevalt Marcel Kittel wel: "Wielrennen is een mooie sport, maar als prof is het een ander verhaal"
Foto: © photonews

Marcel Kittel gaat voortaan door het leven als gepensioneerd wielrenner. Hij kan nu op heel andere dingen focussen. Zijn zoon in de eerste plaats en eventueel studies. Het gaat alleszins goed het hem, laat de Duitser weten, nu hij zijn leven weer in handen heeft.

"Ik ben vrij nu", zegt Kittel in een gesprek met onder andere Cyclingnews. "Ik kan mijn eigen beslissingen nemen en zit niet langer in een heel strikte omgeving. Ik hou van al het andere buiten de sport waar het nu om gaat. Daar komen veel meer aspecten bij kijken dan enkel trainen en koersen."

De constante aandacht omtrent zijn persoon is voor een stuk weggevallen en het was net dat waar Kittel naar op zoek was. "Alle succesvolle atleten, of atleten die een lange carrière hebben, kennen alleen maar hun leven, maar dat is niet de realiteit. Ik vind het leuk dat al die verwachtingen er niet meer zijn. Je staat niet meer in het middelpunt van de belangstelling, terwijl dat als sprinter altijd zo is."

Er is volgens hem een groot verschil tussen wielrennen beoefenen als passie of het uitvoeren als een job. "Ik ben trots op wat ik bereikt heb in mjin carrière en ik hou nog altijd van de sport, maar ik zit nu niet meer met die druk. Wielrennen is een erg mooie sport, maar als je het beleeft als prof, is het een totaal ander verhaal."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties