Niels Albert geeft Iserbyt aanwijzingen om Van der Poel aan te pakken: "Vrees dat het alle hens aan dek wordt"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 32 reacties

Albert moedigt Iserbyt aan om in zichzelf te geloven

Niels Albert geeft Iserbyt aanwijzingen om Van der Poel aan te pakken: "Vrees dat het alle hens aan dek wordt"
Foto: © photonews

Alles en iedereen die de cross liefheeft, kijkt uit naar de eerste ontmoeting tussen de 'nieuwe' Eli Iserbyt en Mathieu van der Poel. Niels Albert hoopt alvast dat Iserbyt in Ruddervoorde volop in zijn eigen kansen gelooft. De koers maken zoals voorheen, hoeft Eli dan weer niet te doen.

"Mijn vrees is dat het alle hens aan dek wordt als Mathieu zijn duivels ontbindt", zegt Niels Albert in zijn column in Het Laatste Nieuws. "Tegelijk hoop ik stiekem op strijd,  op een vurig duel. Goede raad: geloof in je kansen, Eli", richt hij zich aanmoedigend tot de man die het seizoensbegin domineert.

Wie weet is Mathieu nog niet volledig ingereden 

Niels Albert

Albert wikt en weegt de mogelijkheden. "Wie weet is Mathieu nog niet volledig ingereden. Wie weet kan hij zijn volle kracht en vermogen dan toch (nog) niet kwijt op de West-Vlaamse akkers. Op een droog traject zou Iserbyt eventueel het ploegenspel kunnen spelen. Maar beter laat hij het initiatief gewoon aan de topfavoriet." 

Wat wil zeggen: jezelf niet wegsteken, maar wel goed indelen. "Koers ook niet laf, kom af en toe eens op kop, maar ontwikkel een tempo dat je zelf aankunt. Rijd je zeker niet keidood, met het risico om bij de eerste, de beste counter van Van der Poel definitief te kraken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties