Ook trainer benieuwd aangezien Iserbyt hem al jarenlang verbaast: "Ik weet niet wélke Mathieu we mogen verwachten"

Ook trainer benieuwd aangezien Iserbyt hem al jarenlang verbaast: "Ik weet niet wélke Mathieu we mogen verwachten"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De steile opmars van de 22-jarige Eli Iserbyt in veldritland is een opmerkelijk gegeven. En tegelijkertijd ook weer niet, want Iserbyt gaat al jaren voorbij de grens die men voor hem stelt, meent zijn trainer Rudi Van de Sompel. Het grootste doel is het uitbouwen van een lange carrière.

Van de Sompel doorliep alle leeftijdscategoriën met Iserbyt. "Waarbij we telkens de lat op een bepaalde hoogte legden. Een hoogte, die ons realistisch en haalbaar leek en zeker niet tot in de hemel reikte. Eli gaat er nu al negen jaar lang ruim over. Hij verbaast ons en zichzelf constant", zegt de coach over het West-Vlaamse talent in HLN.

"Van jaar tot jaar een stap zetten en een zo lang mogelijke carrière uitbouwen. Dat is het doel", houdt Van de Sompel zich voor. De stap van dit jaar is eerder een reuzensprong. "Eén simpele verklaring is er niet. Het is een mix van factoren. Hij wilde absoluut nog voor die derde regenboogtrui bij de U23 gaan. Hij legde zichzelf extreme druk op. Nu, in zijn eerste jaar bij de elite, mag plots weer alles en moet niks. Het bevrijdt hem."

Zodanig dat hij het straks ook Mathieu van der Poel moeilijk kan maken? "Ik weet niet wélke Mathieu we mogen verwachten. Dezelfde of een nog betere versie dan die van vorig seizoen, die Eli over zijn toeren laat gaan? Dan zou ik zeggen: 'laat hem rijden'. Waar ik wel van overtuigd ben, is dat Iserbyt zijn persoonlijke lijn kan doortrekken tot eind februari."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties