Ook Wout Van Aert mengt zich in de debatten omtrent de hervormingen in het veldrijden

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 5 reacties
Ook Wout Van Aert mengt zich in de debatten omtrent de hervormingen in het veldrijden
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Alles in het veldrijden staat nu in het teken van de hervormingen die er zitten aan te komen. Sven Nys is een grote tegenstander en nu laat ook Wout Van Aert zich uit over het allesoverheersende thema.

De terugkeer van de geblesseerde Wout Van Aert is nog niet voor meteen, maar ondertussen mengt hij zich in het debat rond de grote hervorming die eraan zit te komen in het veldrijden. "Een hervorming zou goed zijn om een hiërarchie te krijgen in de verschillende crossen. Zo gaat het in het wegwielrennen ook", legde Van Aert uit bij Humo.

Geldissues

Maar die hervorming mag niet ten koste gaan van de sport. "Jammer dat niet alle organisatoren gehoord zijn. Daarnaast moet het businessmodel van de wereldbeker hervormd worden, want als de winstpremie van een cross op 5.000 euro blijft staan kunnen Mathieu en ik beter alles behalve de wereldbekermanches rijden."

Er moet dus meer geld in gepompt worden en het systeem met startgelden moet volgens Van Aert ook aangepast worden. "Dat werkt niet logisch. Ik heb een status in de cross dus ik verdien goed. Ongeacht mijn eindnotering.Anderzijds mogen crossers ook niet plots minder gaan verdienen", besloot hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties