Opinie Opvolger gezocht voor Yves Lampaert: Evenepoel en Van Aert spreken het meest tot de verbeelding

Opvolger gezocht voor Yves Lampaert: Evenepoel en Van Aert spreken het meest tot de verbeelding
Foto: © photonews

De verkiezing van de Flandrien 2019 komt met rasse schreden dichterbij: binnen exact een week, op dinsdag 5 november, is het zover. Dan kennen we de opvolger voor Yves Lampaert. Vijf Belgische kleppers zijn genomineerd, maar de ene maakt al meer kans dan de andere.

We lijsten even voor u op wat nu juist de troeven -of beperkingen - zijn van de vijf renners die nog mogen hopen. Die kunnen toch enigszins ondergedeeld worden in twee underdogs en drie anderen die ook geholpen worden door hun enorme uitstraling.

VICTOR CAMPENAERTS

Het is redelijk duidelijk waar Victor Campenaerts zijn nominatie aan verdient heeft: het breken van het werelduurrecord. Simpel verwoord: niemand kan een uur langer dan hem met de fiets rijden. De vraag is of dit volstaat om op te boksen tegen de prestaties van zijn concurrenten. Zijn hoogtepunt van het jaar dateert ook al van april.

THOMAS DE GENDT

Thomas De Gendt is een graag geziene figuur binnen het Belgische wielrennen: vanwege zijn manier van koersen, de heroïek die zijn zeges wel eens met zich mee durven brengen en zijn eerlijke analyses. Een ritzege in Catalonië en in de Tour boekte De Gendt in 2019. De manier zal zwaarder moeten doorwegen dan het aantal triomfen.

REMCO EVENEPOEL

Het is al ongelooflijk straf dat Evenepoel als neoprof in dit lijstje is terechtgekomen en dat kan nu ook in zijn voordeel gaan spelen. Bovendien liet hij ook zien dat dat hij van ver durft aan te vallen en dat hij in het tijdrijden al wereldtop is bij de profs, twee zaken die misschien niet meteen verwacht werden. Zijn resultaten spreken voor zich, maar voorts maakt Evenepoel ook iets los bij de mensen.

PHILIPPE GILBERT

Een overwinning in een Monument én twee ritzeges in een grote ronde: straffere kaarten kun je moeilijk voorleggen. Philippe Gilbert maakt zeker kans om Flandrien te worden, maar moet opboksen tegen jonge talenten die tot het sterrendom zijn toegetreden. Lang niet simpel, maar puur op basis van de statistieken kan Phil de Trofee claimen.

WOUT VAN AERT

Evenzeer kan die ook naar Wout van Aert gaan, wegens de enorme vooruitgang die hij maakte in zijn tweede seizoen op de weg. Dat hij zich zo zou manifesteren als sprinter en tijdrijder lag toch echt niet voor de hand. Zijn val en de bijhorende revalidatie wekt ook veel sympathie op. Duimen maar dat hij op zijn best kan terugkeren. Wie voor hem wil stemmen, doet dat wel best op basis van zijn geleverde prestaties.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties