Sterke man van Jumbo-Visma komt met vernietigende kritiek op UCI: "Geval met Van Aert mag gewoon niet gebeuren"

Sterke man van Jumbo-Visma komt met vernietigende kritiek op UCI: "Geval met Van Aert mag gewoon niet gebeuren"
Foto: © photonews

De open brief van de AIGCP naar de UCI bindt de kat de bel aan: de tijd voor verandering is gekomen en de veiligheid van de renners moet eens en voor altijd de hoogste prioriteit genieten. Richard Plugge, sterke man bij Jumbo-Visma en ondervoorzitter van het AIGCP, is hard voor de UCI.

Tijdens een gesprek met De Telegraaf haalt de Nederlander een pijnlijke evolutie aan. "Wij als ploegen worden alsmaar professioneler, maar de UCI gaat niet mee in het niveau van ons en van vele organisatoren. Het is heel stoer om de BinckBank Tour aan te pakken. Er gaat in die wedstrijd veel goed en natuurlijk kan het beter, maar we hebben dingen tijdens andere koersen meegemaakt, die vele malen erger zijn." 

Voor een concreet voorbeeld kan Plugge bij zijn eigen team terecht. "Neem het geval met Van Aert, dat is niet nodig en mag gewoon niet gebeuren. Sommige dingen zoals een verkeerd gezet dranghek of een auto op het parcours kunnen voorkomen worden."

De UCI legt geen verantwoordelijkheid af 

Richard Plugge

Voorlopig is er één instantie de wetten bepaalt. "We moeten sloten met geld overmaken aan de UCI. De UCI doet vervolgens waar het zin in heeft, legt geen verantwoordelijkheid af en past zomaar regels aan." Er moet dus iets veranderen, maar wat? "Ik zou voorstellen dat er een commerciële entiteit komt die de professionele wielersport over alles aanstuurt, of dat we in ieder geval de discussie daarover voeren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties