Thomas De Gendt geeft inkijk in zijn privéleven: "Dat is niet zo leuk voor de kinderen"

Thomas De Gendt geeft inkijk in zijn privéleven: "Dat is niet zo leuk voor de kinderen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Thomas De Gendt is één van de genomineerden voor de Flandrien. Een beloning voor zijn nooit aflatende aanvalslust en voor zijn fameuze ritzege in de Tour in Saint-Etienne. In 'Speeddate Flandrien', een podcast van 'Het Nieuwsblad', geeft hij aan hoe zijn leven georganiseerd wordt.

Hoe gaat het eigenlijk met Thomas De Gendt nu het wielerseizoen erop zit? "Ik heb juist rust gehad. Uit verveling ben ik terug beginnen fietsen. Dat wil zeggen dat de goesting groot is. Na twee weken is het terug beginnen kriebelen. Je bent min of meer verplicht om drie weken van de fiets te blijven. Daarna mag je stilaan weer beginnen."

Dat 'rusten' thuis mag je wel letterlijk nemen. "Ik doe zo min mogelijk." Ook niet de kinderen van school gaan halen? "Ik zou zelfs niet weten waar ik zou moeten wachten op mijn klein mannen. Andere jaren viel mijn rust samen met de herstvakantie. Dan kun je gerust een week ergens naartoe gaan. Omdat nu mijn rust vroeger is gevallen, is dat heel rustig voor mij, maar dat is niet zo leuk voor de kinderen."

Ik denk niet dat ik Flandrien ga worden 

Thomas De Gendt

Of zij begrip hebben voor de job die De Gendt uitoefent? "Ze begrijpen het, maar stellen wel vragen à la: waarom kan papa niet in België koersen, hier zijn toch ook wegen? Ze accepteren het, maar ik weet niet of ze ermee akkoord zijn." Dat zal misschien beter gaan als hij hen de trofee van Flandrien 2019 kan tonen. "Ik denk niet dat ik Flandrien ga worden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties