Van der Poel heeft met aandacht prestaties van 'nieuwe uitdager' gevolgd: "Jammer dat Van Aert er niet bij is"

Van der Poel heeft met aandacht prestaties van 'nieuwe uitdager' gevolgd: "Jammer dat Van Aert er niet bij is"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De intrede van Mathieu van der Poel in het veldritseizoen laat nu echt niet lang meer op zich wachten. In Ruddervoorde is het zover. In het verleden keek Van der Poel steeds uit naar de strijd met Wout van Aert. Nu zal de concurrentie van Eli Iserbyt moeten komen.

In De Tribune op Radio 1 belichtte Van der Poel de prestaties van Iserbyt tot dusver. "Iserbyt is indrukwekkend bezig. Meestal moet hij zelfs maar één keer proberen om een kloof te slaan. Als je dat kan, dan ben je wel de beste."

Ik zal nog niet top zijn 

Mathieu van der Poel

De algemene verwachting is dat dat nog altijd wel maar 'best of the rest' betekent. Hoe goed kan Van der Poel komend weekend al zijn? "Ik heb mezelf goed voorbereid, maar zal nog niet top zijn. Het was de voorbije periode belangrijk voor mij om weer wat kilometers en uren in de benen te krijgen. Ik wou zo eerst zorgen dat de basis goed was."

Na enkele crossen zullen de waardeverhoudingen wel weer snel duidelijk worden. "Het kan alle kanten uit. Persoonlijk vind het nog altijd jammer dat Van Aert er niet bij is. Hij is altijd mijn grootste uitdager geweest", besluit Van der Poel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties