Van der Poel over de crosskalender: "Wordt heel drastisch over gedaan"

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 13 reacties
Van der Poel over de crosskalender: "Wordt heel drastisch over gedaan"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Zelf heeft hij nog geen cross gereden, maar daarom doet de mening van de beste veldrijder van vorig jaar er niet minder toe. Ook Mathieu van der Poel laat zich horen over de hervorming van de Wereldbeker en de crosskalender in het algemeen.

"Eerlijk gezegd ben ik er nog niet te veel mee bezig geweest. Er wordt heel drastisch over gedaan, maar voor mij hoeft dat niet", reageerde Mathieu van der Poel in De Tribune op Radio1. "Ik ga er toch vanuit dat men in het belang van de sport handelt."

Amerika en geldkwestie

Over de aanpassing van de kalender heeft de Wereldkampioen in het veld wel een uitgesproken mening. "Die aanpassing doen ze enkel om zo veel mogelijk renners in de VS te krijgen, terwijl ik vind dat we onze discipline eerst in Europa groter moeten maken. Daar kan de Wereldbeker een belangrijke rol in spelen."

Ook over de startgelden moest Van der Poel een ei kwijt. "Niemand heeft graag dat ze aan je geld zitten. Daarom pleit ik voor meer prijzengeld en minder startgeld. Zo werkt het in andere sporttakken ook: goede prestaties worden beloond."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties