Voormalig Sky-dokter Freeman doet alvast één toegeving in zaak rond aanvoering van testosteron

Voormalig Sky-dokter Freeman doet alvast één toegeving in zaak rond aanvoering van testosteron

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Ook nu Team Sky ondertussen Team Ineos is geworden, blijft de zaak rond voormalig ploegdokter Richard Freeman aanslepen. Bij enkele incidenten die een schaduw van eventueel dopinggebruik over de ploeg deden hangen, was Freeman betrokken.

Onder andere toen er in 2011 op het hoofdkwartier van Sky een pakket met testosteronpleisters werd aangetroffen. Freeman heeft altijd ontkend dat dit pakket voor hem bestemd was. Dat blijkt nu toch het geval te zijn.

PAKKET NIET BEDOELD VOOR WIELRENNER

Een verklaring van zijn advocaten voor het tribunaal erkent dat Freeman de voorbije jaren 'veel leugens' heeft verteld. Eén van die leugens zou dus zijn dat hij niets afwist van het pakket testosteron. Dat werd wel degelijk naar hem opgestuurd, maar zou niet bedoeld zijn om de prestaties van een wielrenner te bevorderen.

Freeman voert nu aan dat de testosteronpleisters eigenlijk waren voor een medewerker van British Cycling, waar de dokter in het verleden ook voor werkte. Het is afwachten welke onthullingen er nog over de man naar buiten zullen komen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties