Opinie Zoveelste bewijs dat liefde voor het tijdrijden enorm is toegenomen in ons land

Zoveelste bewijs dat liefde voor het tijdrijden enorm is toegenomen in ons land
Foto: © photonews

In de voorbije jaren is België veel meer een tijdritnatie geworden dan dat voordien het geval was. Door steeds meer wielrenners wiens interesse werd aangewakkerd en die het beste in mekaar naar bovenhaalden. Dat heeft ook zo zijn impact op de olympische tijdrit in 2020.

De grootste verdienste van Victor Campenaerts, is wellicht dat hij zowat de grondlegger is van het specialiseren en zich toeleggen op tijdritten is van de huidige generatie. Samen met Yves Lampaert zorgde hij in de loop der jaren voor goede tijdritresultaten. Op een goede dag is ook Thomas De Gendt daar zeker toe in staat.

Eerder recent zijn daar dan nog Remco Evenepoel, Tim Wellens, Wout van Aert bijgekomen. Ook bij Laurens De Plus is het vuur gaan branden nadat hij een belangrijk schakelstuk is geworden  bij de zeges in het ploegentijdrijden van Jumbo-Visma.

MET ZIJN ALLEN WILLEN ZE NAAR TOKIO

In het individuele werk tegen de klok dient hij zich dan wel nog meer te bewijzen dan de anderen. De kans is dus klein dat bondscoach Verbrugghe hem selecteert voor de individuele tijdrit op de Olympische Spelen in Tokio, maar hij zou het wel graag willen. Ze zouden het allemaal wel graag willen.

Evenepoel zal er na zijn succes op de kampioenschappen al zeker bij zijn in Japan. Voor de rest is het koffiedik kijken, want er is slechts één ticket meer beschikbaar. De boezemvrienden van bij Lotto Soudal zullen er hun slaap niet voor laten, maar dan zijn er nog genoeg kandidaten over.

IEDER MET ZIJN ARGUMENTEN

Wout van Aert kan zijn indrukwekkende zege in het BK tijdrijden op tafel leggen en heeft zijn motivatie om naar Tokio te gaan al laten doorschemeren. Lampaert was in 2019 in zowat elke tijdrit goed en is altijd een gevaarlijke klant als hij zich ergens op kan toeleggen.

Campenaerts is dé specialist bij uitstek en was zonder pech op weg naar het WK-podium. Kies daar maar eens uit. De grote belangstelling voor de Spelen betekent alvast dat de gegroeide liefde voor het werk op de tijdritfiets in het Belgische wielrennen nog niet snel zal gaan liggen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties