Opinie Belangrijke afspraken voor Mathieu van der Poel in november mooi verdeeld
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Van der Poel moet in november scoren op EK en de DVV-crossen

Belangrijke afspraken voor Mathieu van der Poel in november mooi verdeeld
Foto: © photonews

De crosser Mathieu van der Poel is vanaf komend weekend helemaal terug. De wereldkampioen veldrijden heeft aangekondigd welke crossen hij allemaal gaat rijden in de maand november. Zijn belangrijkste afspraken zijn mooi over het geheel van deze maand verdeeld.

De entourage van Mathieu van der Poel hamert erop dat hij voldoende rust krijgt tussen alle disciplines door en wil zijn fysieke paraatheid goed managen. Daarom werd zijn intrede in het veld ook verplaatst van 22 oktober naar 3 november. Tijdens de maand november zal hij weer geregeld in actie komen, maar moet het tegelijkertijd mogelijk zijn om hem in een passend ritme te laten wennen aan de opeenvolgende crossen.

Dat komt vooral door de data van de voor hem belangrijkste wedstrijden. Er zijn drie van de acht crossen in november die Van der Poel zal aanstippen. In het veld zal hij steeds meer aandacht besteden aan de kampioenschappen in vergelijking met de klassementen, dat is een trend die al is ingezet. Zijn debuut in Ruddervoorde is wat dat betreft een generale repetitie voor Silvelle.

HATTRICK VERVOLLEDIGEN OP EK

Daar zijn de veldrijders een week later immers te gast voor het Europees kampioenschap. Zowel in 2017 en 2018 veroverde hij de titel op het EK. Het moet dus niet verbazen dat dit een wedstrijd is die hem nauw aan het hart ligt. In Italië kan VDP op zoek gaan naar zijn hattrick.

Wat die klassementen betreft: zowel in de Wereldbeker als in de Superprestige heeft Van der Poel verschillende wedstrijden gemist. In de DVV Trofee kan hij wel een gooi doen naar winst. Op de Koppenberg doet hij niet mee, maar daar kreeg de Nederlander een oplawaai en dat maakte hij ook nog vlotjes goed. Niets zegt dus dat hij deze keer een inhaalrace niet op dezelfde manier kan afronden.

OP RESERVE VOOR WINST GAAN KAN OOK

In Hamme en Kortrijk staat Mathieu wel aan de start. Hamme komt een week na het EK en daarna is het weer een kleine twee weken tot de cross in Kortrijk. Meer dan voldoende tijd om te herstellen van zijn inspanningen en er op de belangrijke momenten echt te staan. Uiteraard zijn er tussendoor nog crossen waar Van der Poel ook voor de winst gaat, maar dat kan hij ook doen zonder daar diep in het rood te gaan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties