Campenaerts bespreekt zijn specifieke wens om in China te koersen en zijn ietwat aparte verzameling
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties

Victor Campenaerts vroeg zelf om Ronde van Guangxi te rijden

Campenaerts bespreekt zijn specifieke wens om in China te koersen en zijn ietwat aparte verzameling
Foto: © photonews

Op het hoogste niveau is het wegseizoen nu echt wel achter de rug. Heel wat renners plaatsten een orgelpunt in China en dat was voor Victor Campenaerts niet anders. De werelduurrecordhouder had er overigens zelf op aangedrongen om de Ronde van Guangxi te mogen rijden.

"Ik kan met een goed gevoel de winter in. Ik heb het seizoen mooi afgesloten in China", zegt Victor Campenaerts in de podcast Speeddate Flandrien van Het Nieuwsblad. "Als je er een keer geweest bent, zoals ik in 2017, besef je dat die koers heel goed georganiseerd is. Dit jaar had ik specifiek gevraagd om mee te gaan."

TIEN DAGEN VEGAN

Que voeding moet er dan wel de nodige voorzichtigheid aan de dag gelegd worden. "Ik heb tien dagen vegan geleefd. Het vlees zou daar gecontamineerd kunnen zijn met clenbuterol hoofdzakelijk." En het was uiteraard niet de bedoeling om Contador achterna te gaan.

Nu kan Campenaerts thuis rusten en daar heeft hij op een plank een unieke collectie... lege bierflesjes. "Als ik hier kwam intrekken en meubels in mekaar aan het steken was, dronk ik geregeld met de maten wat trippels. Dat was buiten het seizoen. Op de duur waren die lege bierflesjes de aankleding van mijn appartement. Iedereen bekijkt dan die flesjes en zegt: ah speciaal, dat heb ik nog niet gedronken

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties