Analyse Hoezeer mogen de Belgen zonder ploeg nog hopen? Geduld tonen blijft de boodschap voor Bakelants & co

Nog altijd afwachten voor Bakelants, Biermans en De Bie

Hoezeer mogen de Belgen zonder ploeg nog hopen? Geduld tonen blijft de boodschap voor Bakelants & co
Foto: © photonews

Het is eind oktober en dus hebben verschillende ploegen hun huiswerk voor 2020 al helemaal af. Nagenoeg alle Belgische renners hebben dan ook al onderdak gevonden, maar er zijn er nog steeds die dat niet kunnen zeggen. Dan denken we in de eerste plaats aan Bakelants, Biermans en De Bie.

Deze drie heren hebben de voorbije jaren zeker en vast bewezen hun plaats te hebben in het profpeloton. Geduld blijven tonen is dus de boodschap, hoe frustrerend en moeilijk dat in deze fase van het jaar op sommige momenten toch moet zijn. Tegelijkertijd liggen de kaarten voor hen alledrie ook anders. De moeite om dat even te bekijken.

Een renner met de kwaliteiten en het leiderschap van Jan Bakelants kunnen ze in menig WorldTour-ploeg wel goed gebruiken; Wel is het zo dat na zijn vertrek bij AG2R het ook erg lang duurde eer er iets uit de bus kwam en uiteindelijk Sunweb ter hulp schoot met een contract van één jaar.

(G)EEN EERLIJKE KANS

Het is dus ook niet zo verwonderlijk dat - nu Sunweb dat contract niet wil verlengen - het opnieuw enige tijd in beslag neemt om een nieuwe ploeg te vinden. Tenslotte heeft Bakelants ook al enkele jaren geen koers meer gewonnen. Bij Sunweb was zijn verhaal voorbij door allerlei problemen rond kopman Dumoulin. Toch moet er nog een ploeg zijn die Bakelants wel nog een eerlijke kans kan aanbieden.

Jenthe Biermans heeft eigenlijk wel nog een overeenkomst lopen met Katusha, maar dat werd opgeslokt door Israel Cycling Academy. Volgens de eerste berichten konden Biermans en Debusschere deel uitmaken van de fusieploeg, maar daar blijft nog onzekerheid over. Debusschere koos eieren voor zijn geld en trok naar Vital Concept. Voor Biermans is het nog altijd wachten.

DE BIE HET MEEST ONZEKER

Voor Sean De Bie is de situatie het meest onzeker. Roompot verdwijnt en De Bie heeft een pechjaar achter de rug met meerdere blessures met verscheidene redenen aan de basis. Wie hem aan boord haalt, moet dus toch enigszins een risico nemen en dat schrikt af. Zijn nog steeds grote motivatie en veelzijdigheid zullen geïnteresseerden over de streep moeten trekken, maar het vervolg van zijn loopbaan is niet gegarandeerd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties