Zelfs zonder zekerheid over selectie trekt Campenaerts al naar Tokio om één en ander te onderzoeken
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties

Campenaerts wil in Tokio parcourskennis opdoen en zien of hoogtestage kan

Zelfs zonder zekerheid over selectie trekt Campenaerts al naar Tokio om één en ander te onderzoeken
Foto: © photonews

Victor Campenaerts staat bekend als de man die niets aan het toeval overlaat en zich tot in de puntjes weet voor te bereiden. Het gaat dan wel meestal over wedstrijden die hij effectief gaat rijden. Of hij naar de olympische tijdrit mag, weet hij nog niet, maar hij neemt toch al een kijkje in Tokio.

Dat onthult Campenaerts bij Het Nieuwsblad. "Mijn toekomstige ploeg heeft volgend jaar een Japanse hoofdsponsor. Mijn sponsors willen er een meeting houden met een paar leden van de technische staff en enkele renners. Edvald Boasson Hagen en beloftewereldkampioen Samuele Battistella zijn er ook."

Zijn verblijf in Japan duurt van 10 tot 16 oktober. Campenaerts gaat het nuttige koppelen aan... nog meer nuttige dingen. "Ik ga er ook het parcours van de wegrit en de tijdrit verkennen. Dat zegt veel meer dan kaartjes of videobeelden."

VERKEERDE KANT

Ook een eventuele hoogtestage spookt door zijn hoofd. "Als ik naar de Spelen mag, zou ik na mijn deelname aan de Giro een kleine rustpauze inlassen om dan in midden juni al naar Japan af te zakken voor een hoogtestage. Je hebt een locatie met faciliteiten voor een stage op 2.000 meter hoogte, wat ideaal is. Alleen ligt die locatie aan de verkeerde kant van de Mount Fuji."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

14/12/2019 GP Mario de Clercq
15/12/2019 Vlaamse Druivencross
21/12/2019 Waaslandcross
22/12/2019 Citadelcross
26/12/2019 Heusden-Zolder

Nieuwste reacties