Evenepoel overloopt eerste profjaar en geeft aan hoe hij zijn dagen vult: "Anders doe ik dingen die ik beter niet zou doen"

Evenepoel overloopt eerste profjaar en geeft aan hoe hij zijn dagen vult: "Anders doe ik dingen die ik beter niet zou doen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wie weet komt er voor Remco Evenepoel nog een mooie bonus aan het eind van zijn seizoen met een mogelijke verkiezing als 'Flandrien'. Sowieso is de nominatie van een neoprof als opmerkelijk. het was in eigen land dat hij besefte ook bij de profs te kunnen slagen.

In Speeddate Flandrien bij Het Nieuwsblad geeft Evenepoel ook aan hoe hij nu in de winter zijn dagen vult. "Ik probeer zo weinig mogelijk thuis te zijn omdat ik mij anders redelijk snel verveel. Ik heb geen broers of zussen en mijn ouders werken overdag. Ik probeer dan een klein ritje te gaan doen om toch bezig te blijven of in de namiddag met vrienden af te spreken."

BOWLEN OF BILJARTEN

Wat zijn dan zo zijn favoriete activiteiten? "Een keertje gaan bowlen of biljarten. Anders ga ik dingen doen die ik beter niet zou doen", lacht Evenepoel. "Zoals de hele kast leegeten. Vroeger gebeurde dat al wel eens, maar nu weet ik dat ik mij dat niet meer kan permitteren."

In welke mate heeft Evenepoel eigenlijk kunnen stilstaan bij zijn successen? "Nu kun je al eens nadenken, maar tijdens het seizoen is dat niet gepast. Omdat je altijd de focus moet leggen naar de volgende doelen. Het mooiste voorbeeld is mijn overwinning in San Sebastián. Een paar dagen later was het al het EK tijdrijden."

EK LAST MINUTE

Dat kampioenschap stond aanvankelijk niet op zijn programma. "Ik had al iets gepland om te doen. Dat EK is er last minute bijgekomen. Dan moet je die focus verleggen." Er is ook een moment geweest dat Evenepoel besefte van te kunnen slagen bij de profs. "In de Ronde van België. Toen dacht ik al: dit is zot. Als je ziet wat ik drie maanden later deed: dat is nog vijf stappen hoger."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties