Kwiatkowksi blikt terug op een teleurstellend seizoen:"Mijn lichaam smeekte om rust"
Redactie
| 0 reacties

Kwiatkowksi blikt terug op een teleurstellend seizoen

Kwiatkowksi blikt terug op een teleurstellend seizoen:"Mijn lichaam smeekte om rust"
Foto: © photonews

Michal Kwiatkowski heeft er een teleurstellend seizoen opzitten bij Team Ineos. Na twee sterke seizoenen bij Team Sky, vaak in dienst van Froome en Thomas, ging het voor de Pool dit seizoen veel minder vlot.

In een gesprek met Cyclingnews is de ex-wereldkampioen openhartig over zijn matige prestaties van het voorbije seizoen. "Het ging niet volgens plan. Om eerlijk te zijn voelde ik in het voorjaar al dat de vermoeidheid van het vorige seizoen nog in de benen zat."

"Dat werd pijnlijk duidelijk in de Tour. Ik was er helemaal klaar voor, heb er alles voor gedaan, maar ik was mezelf niet. Mijn lichaam smeekte om rust. Daarom heb ik mijn programma voor het najaar nog aangepast, maar het bleef overleven tot het einde van het seizoen", aldus een eerlijke Kwiatkowski.

Een van de doelen in 2020 is de Olympische wegrit. "Ik hoop dat ik de Tour kan verlaten zoals in 2017 of 2018, want dan ben ik 100% procent klaar voor de Olympische Spelen. Wat ik van het parcours vind? Die klim op de Mikuni Pass, op 30 kilometer van de streep, zal beslissend worden. Na 190 kilometer een klim van 7 kilometer met een gemiddeld stijgingspercentage van 10% oprijden, dat gaat enorm zwaar worden", besluit Kwiatkowski.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties