Morgen eerste duel Iserbyt-van der Poel: "Ruddervoorde ideaal om terug te keren"
Dennis Rosiers
| 42 reacties

Morgen eerste duel Iserbyt-van der Poel

Morgen eerste duel Iserbyt-van der Poel: "Ruddervoorde ideaal om terug te keren"
Foto: © photonews

Eli Iserbyt was de voorbije weken heer en meester in het veld. Vrijdag won hij nog op indrukwekkende wijze de Koppenbergcross. Zondag staat hij voor een eerste grote duel met Mathieu van der Poel, die voor het eerst nog eens een veldrit rijdt na een lang en zwaar wegseizoen.

De voorbije jaren maakte van der Poel vlekkeloos de overstap van de weg naar het veld. Ook zondag in Ruddervoorde verwacht men al veel van de Nederlandse alleskunner. "Hij zal nog niet top zijn, maar dat was de vorige jaren ook niet zo en toen won hij ook bij zijn rentree", vertelt Erwin Vervecken aan HLN.

De keuze van de Nederlander om zijn comeback net in Ruddervoorde te maken is een slimme keuze, volgens Sven Nys. "In Ruddervoorde kan je het nog een beetje verdoezelen als je niet in topvorm bent, omdat het korte stroken zijn die je op techniek kan verwerken. Dat is bijvoorbeeld veel moeilijker op de Koppenberg."

Dan rest de vraag wie mentaal het sterkst in de schoenen staat. Iserbyt, die de laatste weken vertrouwen getankt heeft door zijn talrijke overwinningen? Of MVDP, die van nature heel zelfzeker is? "Ik verwacht een gretige en heel gemotiveerde Eli. Al zal hij ook wel beseffen dat het nu of nooit is, want Mathieu zal elke week beter worden", aldus Nys. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties