Nocentini zegt peloton na twintig (!) seizoenen vaarwel

Nocentini zegt peloton na twintig (!) seizoenen vaarwel
Foto: © photonews

Rinaldo Nocentini (42) heeft bevestigd dat hij stopt als wielrenner. Hij was maar liefst twintig seizoenen profrenner. Hoogtepunt in zijn carrière was ongetwijfeld het dragen van de gele trui in de Tour van 2009.

De Italiaan reed de voorbije vier seizoenen voor het Portugese Sporting-Tavira. Hij is echter vooral bekend uit zijn periode bij AG2R, waar hij zijn grootste successen kende. Zo reed hij in 2009 maar liefst acht dagen in het geel rond. Hij eindigde die Ronde van Frankrijk op een knappe dertiende stek in het algemeen klassement. In 2010 won de Italiaan het algemeen klassement van de Ronde van de Middellandse Zee.

"Dat ik tot mijn 42ste heb rondgereden als professional, is grotendeels te wijten aan mijn laatste jaren bij mijn Portugese ploeg, in een veel kalmere omgeving dan in de rest van Europa. Anders had ik het zeker zo lang niet volgehouden", vertelde Nocentini aan Tuttobiciweb.

Gedurende die twintig jaar is de sfeer in en rond het wielrennen drastisch veranderd. Nocentini heeft dit als geen ander ervaren. "Wanneer ik in 1999 prof werd bij Mapei, was de sfeer heel familiaal en los. Seizoen na seizoen veranderde dat, wat ik betreur. Een professionele wielrenner zijn anno 2019 is zeer stresserend in vergelijking met vroeger", getuigt Nocentini.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties