Tom Pidcock wil ook tijdens het EK van zich doen spreken bij de elite

Dennis Rosiers
| 4 reacties
Tom Pidcock wil ook tijdens het EK van zich doen spreken bij de elite
Foto: © photonews

De Brit Tom Pidcock is sterk begonnen aan zijn eerste volledige seizoen bij de elite in het veld. Ook vrijdag in de Koppenbergcross liet de Brit mooie dingen zien. Hij finishte als tweede achter de ongenaakbare Eli Iserbyt.

Volgend weekend staat het EK op het programma in het Italiaanse Silvelle. In principe mag Pidcock nog meerijden bij de beloften, waar hij vorig jaar al Europees kampioen werd. Maar dat is niet aan de orde, Pidcock wil zich meten met de elite.

"Ik heb bij de U23 alles bereikt en ik kijk ernaar uit om mezelf te meten met de elite", laat Pidcock weten via een statement van de wedstrijdorganisatie. "Het is moeilijk te zeggen wie de favoriet is. Veel zal afhangen van hoe goed Mathieu van der Poel zal zijn bij zijn comeback. Iserbyt steekt in een enorme vorm en is de laatste weken haast onklopbaar."

Pidcock werd zowel bij de juniores als bij de beloften al Europees kampioen. Ooit wil hij dit ook bij de elite verwezenlijken, maar de Brit beseft dat het dit jaar misschien nog wat te vroeg zal zijn. "Ik kom altijd aan de start om te winnen, maar dit seizoen staat bij mij in het teken om te wennen aan het niveau. Mijn doel is een podiumplaats en ik zou enorm blij zijn mocht ik daarin slagen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties