Lefevere en Gilbert geven hun samenwerking allebei zelfde score

Lefevere en Gilbert geven hun samenwerking allebei zelfde score
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Na het bekendmaken van de Tourselectie was het even delicaat, maar Philippe Gilbert en Patrick Lefevere gaan dan toch zonder rancune uit mekaar. Mooi zo. Het mag duidelijk zijn dat ze allebei hun samenwerking bij Quick.Step naar waarde schatten.

Een extra jaar in dezelfde ploeg zat er uiteindelijk niet in. Na de niet-Tourselectie van Gilbert was het nog even koffiedik kijken, maar uiteindelijk deed Lotto Soudal hem een voorstel van liefst drie jaar. "Ik weet dat hij graag bij ons gebleven was", laat Lefevere optekenen in Het Nieuwsblad. "Maar op een bepaald moment gaat het over geld."

Gilbert won in het shirt van Quick.Step de Ronde van Vlaanderen, de Amstel Gold Race, Parijs-Roubaix en twee ritten in de Vuelta. Hij gaf eerder dan ook al aan dat hij zijn samenwerking met Lefevere een hoge score toekent. "Geeft Phil onze samenwerking een negen op tien? Wel, dan ik ook."

GESLAAGDE OPERATIE

Wat dat betreft zitten ze dus nog op dezelfde golflengte. Lefevere nam een goede beslissing door Gilbert in 2017 binnen te halen. "Ik kende Philippe al van toen hij junior was - nu tien decennia geleden. Die drie jaar samenwerking was voor beiden een geslaagde operatie."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties