Renner van Jumbo-Visma onderging zware operatie: "Ik heb eigenlijk drie ribben laten wegnemen"
Redactie
| 6 reacties

George Bennett onder het mes om te herstellen van zwevende-ribsyndroom

Renner van Jumbo-Visma onderging zware operatie: "Ik heb eigenlijk drie ribben laten wegnemen"
Foto: © photonews

Eén van de nuttige pionnen binnen het geheel van Jumbo-Visma is onder het mes gegaan. De Nieuw-Zeelander George Bennett zag geen andere uitweg aangezien het zwevende-ribsyndroom, waar hij al jaren last van heeft, hem steeds vaker hinderde.

"Ik heb enkele weken geleden een ingrijpende operatie ondergaan", verkondigt Bennett bij Cyclingnews. "Ik hoop dat dat zal helpen. Elke keer als ik diep ga, voel ik een stekende pijn in mijn zij. De operatie is een redelijk drastische maatregel. Ik heb eigenlijk drie ribben laten wegnemen."

Ik heb eerder al een paar operaties ondergaan 

Dat klinkt ernstig en het is niet de eerste keer dat de klimmer onder het mes ging. "Ik heb eerder al een paar operaties ondergaan, maar we zijn optimistisch dat we nu de oplossing gevonden hebben. Ik denk dat ik binnen een week opnieuw op de fiets mag." 

In elk geval is het zijn ambitie om nog zolang mogelijk profrenner te blijven. "Ik heb geen moeite om passie te voelen voor het wielrennen, maar je kan het niet volhouden als het elke keer als een mes in je maag voelt wanneer je diep gaat. Ik wil er nog het beste van maken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties