Sanne Cant kan moed putten uit tweede plaats in Ruddervoorde: "EK belangrijker dan klassementen"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 15 reacties

Sanne Cant kan vraagtekens beantwoorden in Ruddervoorde

Sanne Cant kan moed putten uit tweede plaats in Ruddervoorde: "EK belangrijker dan klassementen"

Zelden zal een tweede plaats voor Sanne Cant zo deugddoend geweest zijn als die in Ruddervoorde. Ook zelf zat de draagster van de regenboogtrui met enkele vragen en die hebben toch een behoorlijk positief antwoord gekregen. Cant mag zo toch hopen op een medaille op het EK.

"Ik stond met aantal vraagtekens aan de start, die heb ik redelijk kunnen rechtzetten. Hoe ik het parcours ging verteren, hoe de benen gingen aanvoelen na de blessure afgelopen week, of de krachten al volledig terug zijn. Dat waren dingen die niemand echt wist en die moeilijk in te schatten waren", gaf Sanne Cant na afloop van de cross in Ruddervoorde aan.

Voroaf was er dus toch een bepaalde onzekerheid. "Ik heb helaas de Koppenberg moeten schrappen en heb een training ingelast. Een minuut na de training zei mijn trainer: goed dat je niet naar de Koppenberg ging, want je had er niets kunnen gaan doen. Dat is toch even slikken en een teken dat die blessure nog altijd een rol speelde. Dat is nu redelijk goed opgelost."

NIET BEZIG MET KLASSEMENTEN

Cant was dus tevreden over haar vermogen. "Ik kon mijn ritme goed houden en had al veel meer kracht als vorige week. Als ik nu een goede trainingsweek kan afwerken, kan ik alleen maar groeien." Cant rukt op naar de derde plek in de Superprestige. Wat denkt ze van haar klassementen? "Ik probeer daar niet te veel mee bezig te zijn.Er kan nog altijd heel veel gebeuren. Het EK is misschien net iets belangrijker dan klassementen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties