Toon Aerts weet na Ruddervoorde meteen hoe laat het is: "Van der Poel is van een andere categorie"
Dennis Rosiers
| 11 reacties

"Van der Poel is van een andere categorie"

Toon Aerts weet na Ruddervoorde meteen hoe laat het is: "Van der Poel is van een andere categorie"

Belgisch kampioen Toon Aerts stond gisteren in Ruddervoorde op het podium, maar moest Sweeck en van der Poel voor laten gaan. De renner uit Rijkevorsel, die moeizaam aan het veldritseizoen begonnen is, voelde naar eigen zeggen de druk van buitenaf.

Het niveau van Toon Aerts gaat in stijgende lijn. Zijn prestatie in Ruddervoorde benaderde zijn niveau van vorig seizoen. "Ik heb er een paar lastige weken opzitten, er kwam veel op mijn hoofd", laat hij optekenen in GvA. "De druk was groot, maar het vlotte niet echt. Nu Mathieu terug is, ging het al wat beter. Dus misschien speelde die druk van moeten winnen me toch parten."

Ook Aerts kon alleen maar beamen dat MVDP de beste man was in Ruddervoorde. "Mathieu is nog niet top. Maar het EK is vrij vlak, met wat draaien en keren... Tja, dan weet je al wie de favoriet is. Al had ik vandaag wel het gevoel dat hij nog een beetje moest zoeken in het begin. Hij kende een kleine terugval, maar hij is gewoon van een andere categorie", besluit Toon Aerts.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties