Bondscoach Vanthourenhout blikt vooruit op EK: "Wedstrijd waar je veel kan uit leren"
Redactie
| 6 reacties

Sven Vanthourenhout benieuwd welke renners zich kunnen ontbolsteren

Bondscoach Vanthourenhout blikt vooruit op EK: "Wedstrijd waar je veel kan uit leren"
Foto: © photonews

Stilaan nadert het eerste kampioenschap uit het veldritseizoen. Komend weekend is het zover, met het EK in het Italiaanse Silvelle. Bondscoach Sven Vanthourenhout trekt daarnaartoe met bepaalde verwachtingen en is vooral benieuwd welke renners zich kunnen manifesteren.

"We zitten in de laatste rechte lijn. Ik denk dat we vooral bij de junioren goed zitten. Ik denk dat winst daar mogelijk is, bepaalde jongens mee kunnen doen voor het podium. De beloften is een ander verhaal. Podium is daar het hoogst haalbare", schat Vanthourenhout de kansen bij de jeugdcategorieën in bij Veldritkrant.

Het is nog koffiedik kijken welke soort wedstrijd we kunnen verwachten. "Weersomstandigheden zullen veel bepalen. In droge omstandigheden gaan we een snelle en technische omloop krijgen. Wanneer het regent en die kans bestaat, kan het wel een modderpartij worden. Het zal van dag tot dag bekijken worden."

Wanneer is de bondscoach tevreden? "Als iedereen zijn niveau haalt dat hij moet halen. Er zijn bepaalde renners die kwaliteiten hebben en zich op kampioenschappen stilaan moeten gaan ontbolsteren. Daar kijk ik ook naar uit. Uiteraard zijn medailles belangrijk, maar het is een wedstrijd waar je veel kan uit leren richting het WK."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties