Enric Mas haalt belangrijkste reden aan voor vertrek bij Deceuninck-Quick.Step
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 4 reacties

Mas weet zich bij Movistar omringd met andere sterke klimmers

Enric Mas haalt belangrijkste reden aan voor vertrek bij Deceuninck-Quick.Step
Foto: © photonews

Het winnen van de Ronde van Guangxi was het laatste wapenfeit van Enric Mas bij Deceuninck-Quick.Step. Volgend jaar komt de Spanjaard uit voor Movistar. Er is een specifieke reden wat hem ertoe bracht om de overstap te maken.

Het ligt vooral aan het feit dat Movistar een geschiedenis heeft met opstellen van een ploeg vol klimmers. "Ik ga er geweldige ploegmaats hebben om mij in de bergen te ondersteunen. Ik wil een teamgenoot hebben die net zo sterk is als ik. Zodat we de strijd kunnen aangaan met de concurrentie", verklaart Enric Mas bij Marca.

GROTE UITDAGINGEN

Als hij die goede ondersteuning krijgt, zal hij zich ook wel niet kunnen wegsteken. "Ik ben niet bang voor verantwoordelijkheid. Ik heb altijd gezegd dat ik de grote uitdagingen wil aangaan. Ik zal zeker de kans krijgen om dat te doen."

De switch van Deceuninck-Quick.Step naar Movistar hing natuurlijk ook al lang in de lucht. "Het is niet iets wat nog maar sinds kort speelt. Het was al maanden duidelijk dat ik die beweging zou maken, al heb ik nog erg genoten van het vorige seizoen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

27/09/2020 WK
29/09/2020 - 03/10/2020 BinckBank Tour
30/09/2020 Waalse pijl
03/10/2020 - 25/10/2020 Giro
04/10/2020 Luik-Bastenaken-Luik

Nieuwste reacties