Jasper De Buyst schuift twee andere Belgen naar voor als favorieten in Zesdaagse van Gent
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Jasper De Buyst legt de druk bij De Ketele en Ghys

Jasper De Buyst schuift twee andere Belgen naar voor als favorieten in Zesdaagse van Gent
Foto: © photonews

Na de derde plaats van vorig jaar gaan Jasper De Buyst en Tosh Van der Sande opnieuw zij aan zij de Zesdaagse van Gent betwisten. De Buyst kan er voor zijn derde eindzege gaan. Al acht hij de kans groter dat Kenny De Ketele en Robbe Ghys zich tot winnaars kronen.

De Buyst weet zelf wel wat er nodig is om de zesdaagse te kunnen winnen. "Het belangrijkste is de beensnelheid, wakker zijn zes dagen lang, zien dat je nergens iets verliest." Zaak dus om voldoende punten te sprokkelen niet te moeten achtervolgen in de ploegkoersen. "Elk punt is belangrijk", zegt de renner van Lotto Soudal aan VRT NWS.

GOEDE MIX BIJ PUBLIEK

De sfeer in 't Kuipke zal ook weer bijzonder zijn. "Het is fantastisch. Ik denk dat Gent uniek is in zijn geheel. Ik denk dat het publiek in Gent sowieso het meest kennend publiek is en dat er een goede mix is van mensen die echt naar de koers komen kijken en mensen die voor de ambiance komen." 

Wat zijn de mogelijkheden voor De Buyst en Van der Sande? "Sowieso proberen we de overwinning bijeen te fietsen. De eerste dag zal de moeilijkste zijn en dan zien we wel waar het eindigt." Even de kat uit de boom kijken dus. "De Ketele/Ghys zijn voor mij topfavoriet. Ik denk dat dit het enige koppel is dat vast aan mekaar hangt. Die mannen zijn ook gerodeerd, die zitten pal midden in hun seizoen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/02/2021 Parkcross
06/02/2021 Noordzeecross
13/02/2021 Eeklo

Nieuwste reacties