Amerikaanse klimmer stopt met het wegwielrennen en richt zich op gravelracen
Arjen T'Sjoen
| 0 reacties

Amerikaanse klimmer stopt met het wegwielrennen

Amerikaanse klimmer stopt met het wegwielrennen en richt zich op gravelracen

De Amerikaan Peter Stetina keert volgend seizoen niet meer terug in het WorldTour peloton. De Amerikaan stopt met wegwielrennen en gaat zich richten op gravelracen en endurance mountainbiken.

In oktober liet Stetina al weten dat de Tour of Guangxi zijn laatste wedstrijd zou zijn voor Trek-Segafredo. Hij blijft dus niet actief in de WorldTour, maar gaat zich richten op gravelracen en endurance mountainbiken. Hij nam in mei al deel aan de Dirty Kanza-gravelrace.

Stetina werd in 2007 prof bij het ProContinentale Team Slipstream, de voorloper van EF Education First, nadien was hij ook nog actief bij BMC en dus Trek-Segafredo. In de begindagen van zijn carrière was Stetina best een talentvolle klimmer, maar hij zou uiteindelijk meer als knecht gebruikt worden. De Amerikaan won nooit een profkoers, maar eindigde wel als twee in de Tour of California (2016), 4e in de Tour of Langkawi (2013) en 10e in de Tour of Utah (2018). Hij was ook jarenlang een meesterknecht van renners als Cadel Evans, Richie Porte, Daniel Martin en Alberto Contador. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties