Erkenning is opsteker van jewelste voor Wout van Aert: "Mijn favoriet was Philippe Gilbert"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 44 reacties

Wout van Aert had niet gedacht dat hij Flandrien zou worden

Erkenning is opsteker van jewelste voor Wout van Aert: "Mijn favoriet was Philippe Gilbert"
Foto: © photonews

Een stralende Wout van Aert, het was mooi om te zien. Zijn familie was al even gelukkig. Je zou voor minder, want na die moeilijke periode na zijn val in de Tour is de bekroning als Flandrien een geweldige opsteker voor Van Aert. Het geeft hem moed voor de weg die hij nog moet afleggen.

Van Aert had niet verwacht om Flandrien te worden. "Mijn favoriet was Philippe Gilbert", onthulde hij op het gala. "Remco Evenepoel heeft ook heel mooie koersen gewonnen. Ik weet nog dat ik bijna van verbazing uit mijn zetel viel toen ik hem de Clasica San Sebastián zag winnen."

MEEST CONSTANTE BELG

Waar Evenepoel zijn successen vooral boekte in het laatste deel van het seizoen, was Van Aert ook in het voorjaar op de afspraak. Misschien heeft dat wel voor dat ene puntje verschil gezorgd. "Het klopt wel dat ik de meest constante Belg was, maar de Tour zal de doorslag hebben gegeven." 

De grote vraag is: hoe gaat het nu verder met Wout van Aert? "Het zou mezelf en veel andere mensen plezier doen moest ik deze winter nog kunnen crossen. Op 11 december ga ik op stage naar Spanje met de ploeg. Het is de bedoeling om tegen dan toch al enig niveau te halen. Het zijn kleine doelen die ik mij stel, al weet ik eigenlijk zelf niet of deze realistisch zijn." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/08/2021 - 07/08/2021 Ronde van Burgos
14/08/2021 - 05/09/2021 Vuelta
30/08/2021 - 05/09/2021 BinckBank Tour
31/08/2021 Clasica San Sebastian

Nieuwste reacties