Francisco Mancebo vindt op zijn 43ste nog nieuwe ploeg

Francisco Mancebo vindt op zijn 43ste nog nieuwe ploeg

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Er zijn zo van die wielrenners die er maar niet genoeg van krijgen. Francisco Mancebo bijvoorbeeld. De Spanjaard is al ruim boven de veertig en blijft zijn beroep nog altijd met volle passie beoefenen. Daarom was hij ook op zoek naar een nieuwe ploeg en die heeft hij nu gevonden.

Mancebo beleefde zijn hoogtepunt in 2004 en 2005. Hij eindigde twee jaar na mekaar als derde in de Vuelta. In 2005 behaalde hij ook een ritzege in de Ronde van Spanje. Een podiumplaats in de Ronde van Frankrijk was in beide jaren ook niet veraf.

WINNEN NOG NIET VERLEERD

Uiteraard komt Mancebo inmiddels al meerdere jaren uit voor kleinere ploegen in kleinere wedstrijden, maar het plezier blijft intact. Ook omdat hij het winnen nog niet helemaal verleerd is. Zo won hij in 2019 de eerste etappe in de Ronde van de Filipijnen.

Dat deed hij in de kleuren van het continentale Inteja Dominican. Daar was geen plaats meer voor hem in 2020. Het Japanse Matrix Powertag, eveneens een wielerformatie voor het continentale niveau, heeft nu wel met hem een overeenkomst gesloten voor volgend seizoen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties