Laurens De Plus beleefde dit jaar twee hoogtepunten in zijn carrière: "Meest fantastische drie weken uit mijn leven"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Laurens De Plus koestert aankomst in Ronde van Frankrijk en zege in BinckBank Tour

Laurens De Plus beleefde dit jaar twee hoogtepunten in zijn carrière: "Meest fantastische drie weken uit mijn leven"
Foto: © photonews

Het eerste seizoen van Laurens De Plus was een 'grand cru jaar'. Hij heeft bewezen dat hij echt wel op hoog niveau kan acteren en de gedroomde meesterknecht is voor elke klassementsrenner. De Tour was dan ook een hoogtepunt, samen met zijn ritzege in de BinckBank Tour.

De Plus wou er eigenlijk al staan in de Ronde van Italië, maar moest vroeg opgeven. "Dat was een domper, maar het heeft dan wel iets anders opgeleverd", zegt onze landgenoot in een filmpje van Jumbo-Visma. Hij verwijst zo naar zijn deelname aan de Tour. "Dat waren de meest fantastische drie weken van mijn leven."

Mede dankzij zijn inspanningen eindigde Steven Kruijswijk op het podium. "Dat was misschien wel het mooiste moment van mijn carrière, over de streep komen op de Champs-Élysées. Mijn ouders waren daar, 'Stevie' die derde werd."

Straf dat hij dat nog boven zijn eigen eindzege in de BinckBank  Tour plaatst. "De BinckBank was ook fantastisch. Ik passeerde voor mijn deur. Dat staat misschien op gelijke hoogte, maar de Champs-Élysées was toch iets speciaal omdat je drie weken hebt afgezien. Ook wat er allemaal voordien was gebeurd... Het was een samenloop van omstandigheden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties