Remco Evenepoel gunt het zijn 'idool': "Als ik Wout op mijn stembrief een plaats lager had gezet..."
Redactie
| 38 reacties

Evenepoel niet ontgoocheld nadat hij net geen Flandrien werd

Remco Evenepoel gunt het zijn 'idool': "Als ik Wout op mijn stembrief een plaats lager had gezet..."
Foto: © photonews

Remco Evenepoel woonde het gala van de Flandrien bij met onder andere zijn perschef Stephanie Clerckx. Hij was goedgeluimd. Voor dat de uitslag bekend was en ook nog nadien. Met zijn tweede plaats kon hij wel leven, zelfs al was het verschil dan maar één punt.

"Als ik Wout op mijn stembrief een plaats lager had gezet, was het een gelijke stand. En als hij me een plaatsje hoger had gezet, was het ook van dat", noteerde Het Nieuwsblad, dat het gala organiseerde, uit de mond van Evenepoel.

Van Aert is een voorbeeld voor mij 

Bewondering voor de winnaar is op zijn plaats. "Van Aert is een voorbeeld voor mij. Toen ik nog voetbalde, keek ik ook naar de koers en de crossen. In die wereld was hij een idool voor mij. Het was een logische top drie." Hun meest spraakmakende duel kwamer op het BK tijdrijden. "Toen was ik nog niet op mijn beste niveau, maar hij heeft er iedereen omvergeblazen."

Evenepoel is vooral vereerd om nu al zo dicht bij die Flandrien-trofee te komen. "Het is zot dat ik in mijn neoprofjaar bij de genomineerden ben, en dan maar nipt verlies. Dan mag je niet ontgoocheld zijn, maar moet je fier zijn. Het is voor mij een bijkomende motivatie naar volgend jaar toe."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties